Ir directamente al contenido
AnimalXopAnimalXop

Blog AnimalXop

Jerbo de Cola de Pincel (Sekeetamys calurus)

Jerbo de Cola de Pincel (Sekeetamys calurus)

Четкоопашатата джербо (sekeetamys hotus) е родом от обширните пустинни райони на африка, особено в египет и судан. Тези завладяващи средни гризачи се открояват със своите уникални характеристики.

Размерът му варира между 12 и 15 cm, допълнен от опашка от 10 до 12 cm. Козината, мека и гъста, обикновено проявява леки тонове, за да се маскира в естественото си местообитание. Тревопасни по природа, диетата им се състои главно от семена, билки и пресни зеленчуци, изискващи подходящ хранителен баланс.

По отношение на размножаването тези гербили са социални и лесно адаптирани към размножаването в плен, с носилки от 4 до 6 малки. Поддържането им в плен изисква просторно местообитание с субстрат за копаене и предмети за дъвчене. Температурата му трябва да се контролира, възпроизвеждайки родния му климат.

По отношение на поведението тези гризачи са нощни и активни, като се наслаждават на копаене на тунели и изграждане на гнезда през деня. Опашката им, подобна на четка, служи за поддържане на баланса си, докато се движат. Тоновете на козината могат да варират между кафяво, бежово и бяло, като някои хора проявяват допълнителни модели.

Като домашни любимци, четкоопашатите джербоси са общителни и предпочитат компанията на своите колеги. Редовното взаимодействие и среда, обогатена с скривалища и играчки, са от решаващо значение за вашето благополучие. С подходяща грижа тези гербили могат да живеят до 5 години в плен. Изследването и предоставянето на среда, която отговаря на вашите специфични нужди е от съществено значение, за да се гарантира вашето щастие и дълголетие. Четка с опашки jerbo (sekeetamys hot us)

Deja un comentario

Su dirección de correo electrónico no será publicada..

Otros Articulos

¿A qué esperas para aprender más sobre tu mascota o el mundo animal? Si el mundo de los animales te fascina, en AnimalXop descubrirás infinidad de informacion!

Blog Perros
Ver
AnimalXop Blog Perros
Blog Gatos
Ver
AnimalXop Blog Gatos
Blog Pájaros
Ver
AnimalXop Blog Pajaros
Blog Peces
Ver
AnimalXop Blog Peces
Blog Roedores
Ver
AnimalXop Blog Roedores
Blog Reptiles
Ver
AnimalXop Blog Lagartos

¡Lo mejor para tu mascota!

Tu tienda de animales Online

Carrito 0

Su carrito está vacío.

Empieza a comprar