Ir directamente al contenido
AnimalXopAnimalXop

Blog AnimalXop

Черен призрак тетра (Hyphessobrycon megalopterus):

Черен призрак тетра (Hyphessobrycon megalopterus):

black ghost tetra (hyphessobrycon megalopterus): жизнена сянка в аквариума

тип вода: произхождаща от басейна на река амазонка в южна америка, черната призрачна тетра предпочита мека до умерено твърда вода с рн между 5,5 и 7,5.

температура: идеалната температура за black ghost tetras е 23-28 ° c.

размер на аквариума: за група черни призрачни тетри се препоръчва аквариум от поне 76 литра. Те обичат да плуват в групи и да се чувстват по-безопасни в компанията.

грижа и поведение: те са мирни и активни риби. Хранят се със суха и жива храна. Осигурява места за скриване и растения в аквариума.

възпроизвеждане: възпроизвеждането в плен е възможно. Те са хайвери на яйца и процесът може да се случи при подходящи условия и фини растения.

възможни заболявания: както при много риби, те могат да бъдат податливи на често срещани заболявания като ихтиоза и бактериални инфекции. Поддържане на добра поддръжка на водата.

сексуален диморфизъм: като цяло няма очевидни разлики между мъжете и жените по цвят и размер.

цветове и разновидности: черните призрачни тетри са известни с тъмното си и поразително оцветяване, като през тялото им минава черна лента. Перките са прозрачни.

история и произход: родом от южна америка, тези тетри са част от семейство characidae и обикновено се срещат в басейна на река амазонка.

приспособимост и популярност: те са популярни риби в аквариумите на общността поради отличителното си оцветяване и спокойно поведение.

любопитства:

  1. ghost band: отличителната черна лента на тялото му наподобява "сянка" или "призрак", откъдето идва и името му.
  2. кардуменско поведение: черните призрачни тетри са плитки риби и се чувстват по-удобно и безопасно, когато са в групи.

тегло и размер: черните призрачни тетри са малки риби, достигащи около 4-5 см дължина. Въпреки че теглото му е леко, присъствието му добавя докосване на мистерия към аквариума.

Deja un comentario

Su dirección de correo electrónico no será publicada..

Otros Articulos

¿A qué esperas para aprender más sobre tu mascota o el mundo animal? Si el mundo de los animales te fascina, en AnimalXop descubrirás infinidad de informacion!

Blog Perros
Ver
AnimalXop Blog Perros
Blog Gatos
Ver
AnimalXop Blog Gatos
Blog Pájaros
Ver
AnimalXop Blog Pajaros
Blog Peces
Ver
AnimalXop Blog Peces
Blog Roedores
Ver
AnimalXop Blog Roedores
Blog Reptiles
Ver
AnimalXop Blog Lagartos

¡Lo mejor para tu mascota!

Tu tienda de animales Online

Carrito 0

Su carrito está vacío.

Empieza a comprar