Ir directamente al contenido
AnimalXopAnimalXop

Blog AnimalXop

Tetra Ember (Hyphessobrycon amandae): Цветни пламъци в аквариума

Tetra Ember (Hyphessobrycon amandae): Цветни пламъци в аквариума

tetra ember (hyphessobrycon amandae): цветни пламъци в аквариума

тип вода: първоначално от бразилия, tetra ember предпочита мека до умерено твърда вода с ph между 5,5 и 7,0. Той се адаптира добре към различни водни условия.

температура: идеалната температура за tetra ember е 23-28 ° c.

размер на аквариума: за група tetras ember е подходящ аквариум от най-малко 38 литра. Те обичат да плуват на групи, така че осигурява достатъчно пространство и скривалища.

грижа и поведение: те са мирни и активни риби. Хранят се със суха и жива храна. Дръжте водата чиста и добре кислородна, за да се гарантира вашето благополучие.

възпроизвеждане: възпроизвеждането в плен е възможно. Tetra ember е свободен хайвер, а размножаването може да се случи при подходящи условия и фини растения.

възможни заболявания: те обикновено са резистентни, но могат да бъдат засегнати от често срещани заболявания като ихтиоза и бактериални инфекции. Поддържане на добра поддръжка на водата.

сексуален диморфизъм: сексуалният диморфизъм в тетрас ембъра не е много виден. И двата пола споделят сходни цветове и модели.

цветове и разновидности: tetras ember са известни с интензивното си червено оцветяване, наподобяващо пламък, откъдето идва и името им. Имат прозрачни перки и видни очи.

история и произход: първоначално от басейна на река арагуая в бразилия, tetras ember са придобили популярност в света на акварианството поради поразителния си цвят и оживено поведение.

приспособимост и популярност: те са подходящи за аквариуми в общността и са идеални за начинаещи акваристи поради тяхната издръжливост и лесна грижа.

любопитства:

  1. социално поведение: tetras ember са плитки риби и се чувстват по-комфортно и безопасно, когато са в група.
  2. интензивно оцветяване: дълбокият им червен цвят се засилва още повече, когато са в присъствието на спътници на плитчини.

тегло и размер: tetras ember са малки риби, достигащи около 2-3 см дължина. Въпреки че теглото му е леко, яркият му цвят добавя прекрасно докосване към аквариума.

Deja un comentario

Su dirección de correo electrónico no será publicada..

Otros Articulos

¿A qué esperas para aprender más sobre tu mascota o el mundo animal? Si el mundo de los animales te fascina, en AnimalXop descubrirás infinidad de informacion!

Blog Perros
Ver
AnimalXop Blog Perros
Blog Gatos
Ver
AnimalXop Blog Gatos
Blog Pájaros
Ver
AnimalXop Blog Pajaros
Blog Peces
Ver
AnimalXop Blog Peces
Blog Roedores
Ver
AnimalXop Blog Roedores
Blog Reptiles
Ver
AnimalXop Blog Lagartos

¡Lo mejor para tu mascota!

Tu tienda de animales Online

Carrito 0

Su carrito está vacío.

Empieza a comprar