Ir directamente al contenido
AnimalXopAnimalXop

Blog AnimalXop

Tetra del Hachis (Hemigrammus bleheri): Elegancia Acuática en el Acuario

Tetra del Hachis (Hemigrammus bleheri): Elegancia Acuática en el Acuario

tetra del hachis (hemigrammus bleheri): водна елегантност в аквариума

тип вода: родом от басейна на река амазонка в южна америка, те предпочитат леко кисели до неутрални води с рн между 6,0 и 7,5.

температура: поддържайте температурата на водата в диапазона от 23-28 °c, за да пресъздадете тропическите условия на естественото ви местообитание.

аквариум размер: аквариум от поне 60 литра е подходящ за поддържане на група тетри. Предоставете им места, където да се скрият и плуват свободно.

грижа и поведение: те са мирни, общителни риби, които процъфтяват в групи. Той въвежда най-малко шест индивида, за да се чувстват безопасни и да покажат естественото си поведение.

възпроизвеждане: възпроизвеждането в плен е възможно. Тетрите се снасят с яйца и могат да снасят яйцата си върху фини растения.

възможни заболявания: поддържайте водата чиста, за да предотвратите болестите. Те са податливи на често срещани заболявания при рибите, като ich.

сексуален диморфизъм: мъжките обикновено са по-малки и по-тънки, докато женските са малко по-големи и по-кръгли.

цветове и разновидности: tetras bleheri са известни с привлекателните си цветове, които включват сребърни, сини и черни нюанси на телата им.

история и произход: за първи път описани през 50-те години на миналия век, тези тетри се намират в амазонските реки на южна америка.

приспособимост и популярност: те са ценени в аквариумите на общността заради умерения си размер, спокойно поведение и смели цветове.

любопитства:

  1. ярко оцветяване: tetras bleheri проявява ярко оцветяване, което се засилва, когато е в компания с други от техния вид.
  2. учене: те са плитки риби и се наслаждават на плуване в групи, което им дава сигурност.

тегло и размер: тези тетри обикновено достигат размери 5-6 см, отличавайки се с цветовете си и способността си да подобряват красотата на всеки аквариум в общността.

Deja un comentario

Su dirección de correo electrónico no será publicada..

Otros Articulos

¿A qué esperas para aprender más sobre tu mascota o el mundo animal? Si el mundo de los animales te fascina, en AnimalXop descubrirás infinidad de informacion!

Blog Perros
Ver
AnimalXop Blog Perros
Blog Gatos
Ver
AnimalXop Blog Gatos
Blog Pájaros
Ver
AnimalXop Blog Pajaros
Blog Peces
Ver
AnimalXop Blog Peces
Blog Roedores
Ver
AnimalXop Blog Roedores
Blog Reptiles
Ver
AnimalXop Blog Lagartos

¡Lo mejor para tu mascota!

Tu tienda de animales Online

Carrito 0

Su carrito está vacío.

Empieza a comprar