Ir directamente al contenido
AnimalXopAnimalXop

Blog AnimalXop

Tetra Cola de Espada (Hyphessobrycon erythrostigma): Belleza y Gracia en tu Acuario

Tetra Cola de Espada (Hyphessobrycon erythrostigma): Belleza y Gracia en tu Acuario

tetra cola de espada (hyphessobrycon erythrostigma): красота и благодат във вашия аквариум

тип вода: tetras на меча предпочита меки, отколкото умерено твърди води с ph между 6,0 и 7,5. Поддържайте добре филтрирана среда, за да възпроизведете естественото си местообитание.

температура: поддържане на температура на водата между 22 ° c и 28 ° c, за да се гарантира благосъстоянието на тези тропически риби.

размер на аквариума: аквариум от най-малко 60 литра е подходящ за група tetras cola de espada. Той осигурява скривалища и растения, за да пресъздаде естествената си среда.

грижа: тя предлага балансирана диета, която включва жива храна и качествени люспи. Тези тетри се радват на разнообразна диета, за да поддържат здравето и жизнеността си.

възможни заболявания: той следи честите заболявания при аквариумните риби, особено тези, свързани с качеството на водата. Тетрите на мечовата опашка са податливи на паразитни инфекции.

цветове и разновидности: характеризиращи се с издължените си перки, наподобяващи меч опашка, тези тетри проявяват червени и черни тонове на телата си, създавайки поразителен контраст.

история и произход: произхождащи от южна америка, тетрите с опашки на меча идват от неподвижни местообитания, като бавни потоци и реки.

любопитства:

  1. фин сексуален диморфизъм: мъжките са склонни да имат по-дълги перки и по-жизнени цветове от женските.
  2. мирни и общителни: те са плитки риби, затова се препоръчва да се държат в групи от поне шест, за да се насърчава естественото поведение и да се намали стресът.

тегло и размер: тетрите на меча-опашка достигат средна дължина от 5 до 6 сантиметра. Елегантната им опашка и отличителното им оцветяване ги правят очарователно допълнение за аквариуми в общността.

Deja un comentario

Su dirección de correo electrónico no será publicada..

Otros Articulos

¿A qué esperas para aprender más sobre tu mascota o el mundo animal? Si el mundo de los animales te fascina, en AnimalXop descubrirás infinidad de informacion!

Blog Perros
Ver
AnimalXop Blog Perros
Blog Gatos
Ver
AnimalXop Blog Gatos
Blog Pájaros
Ver
AnimalXop Blog Pajaros
Blog Peces
Ver
AnimalXop Blog Peces
Blog Roedores
Ver
AnimalXop Blog Roedores
Blog Reptiles
Ver
AnimalXop Blog Lagartos

¡Lo mejor para tu mascota!

Tu tienda de animales Online

Carrito 0

Su carrito está vacío.

Empieza a comprar