Ir directamente al contenido
AnimalXopAnimalXop

Blog AnimalXop

Corydora Сом (Corydoras spp.): Миниатюрен подводен чар

Corydora Сом (Corydoras spp.): Миниатюрен подводен чар

Corydora Сом (Corydoras spp.): Миниатюрен подводен чар

Тип вода: Corydoras предпочитат леко кисела пред неутрална вода с рН между 6.0 и 7.5. Родом от Южна Америка, те се адаптират към различни условия, но водата трябва да е чиста.

Температура: Идеалната температура за Corydoras е 22-26°C.

Размер на аквариума: Аквариум от най-малко 76 литра е подходящ за група коридори. Те обичат да плуват в групи и да изследват дъното на аквариума.

Грижа и поведение: Corydoras са мирни, активни риби. Хранят се със суха и жива храна. Той осигурява меки субстрати, тъй като те обичат да се мушкат на дъното.

възпроизвеждане: възпроизвеждането в плен е възможно. Corydoras са хайвер на яйца и пилото се нуждае от специфични условия и адекватна храна.

Възможни заболявания: Те обикновено са резистентни, но могат да бъдат податливи на често срещани заболявания като ихтиоза и бактериални инфекции. Дръжте водата чиста и добре кислородна.

Полов диморфизъм: Женските са склонни да бъдат по-големи и по-кръгли от мъжките, особено по време на размножителния период.

Цветове и разновидности: Има няколко вида Corydoras с различни модели и цветове, от приглушени тонове до комбинации от черно, бяло и оранжево.

История и произход: Родом от Южна Америка, Corydoras отдавна са популярни в аквариумите поради тяхното очарователно поведение и уникален външен вид.

Адаптивност и популярност: Те са подходящи за обществени аквариуми и са ценени за интересното си поведение и способността да поддържат дъното на аквариума чисто.

любопитства:

  1. Чувствителни барбилони: 012751Коридорите имат мряна в устата си, които им помагат да търсят храна и да изследват дъното на аквариума.
  2. "Бягане" на повърхността: Понякога те могат да плуват близо до повърхността, за да хванат въздух, тъй като имат способността да абсорбират атмосферния кислород.

Тегло и размер: Corydoras са малки риби, обикновено достигащи между 5 и 7 см дължина. Въпреки че теглото му е леко, оживеното му присъствие добавя жизненост към аквариума.

Deja un comentario

Su dirección de correo electrónico no será publicada..

Otros Articulos

¿A qué esperas para aprender más sobre tu mascota o el mundo animal? Si el mundo de los animales te fascina, en AnimalXop descubrirás infinidad de informacion!

Blog Perros
Ver
AnimalXop Blog Perros
Blog Gatos
Ver
AnimalXop Blog Gatos
Blog Pájaros
Ver
AnimalXop Blog Pajaros
Blog Peces
Ver
AnimalXop Blog Peces
Blog Roedores
Ver
AnimalXop Blog Roedores
Blog Reptiles
Ver
AnimalXop Blog Lagartos

¡Lo mejor para tu mascota!

Tu tienda de animales Online

Carrito 0

Su carrito está vacío.

Empieza a comprar