Ir directamente al contenido
AnimalXopAnimalXop

Blog AnimalXop

Моли (Poecilia sphenops): Водна елегантност и гъвкавост

Моли (Poecilia sphenops): Водна елегантност и гъвкавост

Моли (Poecilia sphenops): Водна елегантност и гъвкавост

Тип вода: Родом от Централна Америка, Моли предпочитат солена вода, но също така процъфтяват в сладка вода. Поддържайте pH между 7.0 и 8.0 и температура 24-28°C.

Размер на аквариума: Аквариум от най-малко 76 литра е подходящ за група моли. Осигурете скривалища и растения, за да ги поддържате удобни.

Грижа и поведение: Молите са активни и мирни риби. Хранят се с люспи, пелети и живи или замразени храни. Дръжте водата чиста и добре кислородна.

Размножаване: Те са живородни, раждат да живеят млади. Развъждането е често срещано и младите са в състояние да се грижат за себе си от раждането.

Възможни заболявания: Перките им могат да бъдат уязвими към гниене, ако водата не се поддържа чиста. Те също са предразположени към паразити и бактериални инфекции.

Полов диморфизъм: Мъжките обикновено са по-тънки и имат модифициран гоноподиум (репродуктивен орган). Женските са по-заоблени и имат по-къси перки.

Цветове и разновидности: Моли се предлага в различни цветове, включително черно, бяло, злато и сребро. Има разновидности на воал и меч.

История и произход: Произхождащи от Мексико и Централна Америка, молите са въведени в аквариумите в началото на 20-ти век.

Адаптивност и популярност: Тяхната адаптивност към различни водни условия и разнообразието от цветове ги правят популярни в аквариумите на общността.

любопитства:

  1. Хибриди: Те могат да бъдат кръстосани с други poecilids, като гупи, platys, и мечове.
  2. Толерантност към солта: Молите могат да се адаптират към по-високи нива на соленост, отколкото много други сладководни риби.

Тегло и размер: Молите са средно големи риби, достигащи приблизително 5-10 см дължина. Въпреки че теглото му е леко, оживеното му присъствие добавя жизненост към аквариума.

Молите са универсален избор за обществени аквариуми, носейки елегантност и жизненост. Със своята активна природа и живи цветове, те добавят специален щрих към всяка водна среда. Моли (Poecilia sphenops)

Deja un comentario

Su dirección de correo electrónico no será publicada..

Otros Articulos

¿A qué esperas para aprender más sobre tu mascota o el mundo animal? Si el mundo de los animales te fascina, en AnimalXop descubrirás infinidad de informacion!

Blog Perros
Ver
AnimalXop Blog Perros
Blog Gatos
Ver
AnimalXop Blog Gatos
Blog Pájaros
Ver
AnimalXop Blog Pajaros
Blog Peces
Ver
AnimalXop Blog Peces
Blog Roedores
Ver
AnimalXop Blog Roedores
Blog Reptiles
Ver
AnimalXop Blog Lagartos

¡Lo mejor para tu mascota!

Tu tienda de animales Online

Carrito 0

Su carrito está vacío.

Empieza a comprar