Ir directamente al contenido
AnimalXopAnimalXop

Blog AnimalXop

Ramirezi dwarus cyclid (mikrogeophagus ramirezi): миниатюрна елегантност

Ramirezi dwarus cyclid (mikrogeophagus ramirezi): миниатюрна елегантност

Ramirezi джудже цихлид (Mikrogeophagus ramirezi): Миниатюрна елегантност

Тип вода: Родом от басейните на река Ориноко във Венецуела и Колумбия, те предпочитат леко кисела пред неутрална вода с рН между 6.0 и 7.0. Идеалната температура е 26-30°C.

Аквариум Размер: Аквариум от най-малко 76 литра се препоръчва за чифт цихлиди джуджета Рамирези. Тя осигурява места за скриване и растения, за да възпроизведат естествената си среда.

Грижа и поведение: Те са мирни, но териториални риби по време на развъждането. Хранят се със суха, замразена или жива храна. Дръжте водата чиста и добре кислородна.

възпроизвеждане: възпроизвеждането в плен е възможно. Цихлидите джуджета Рамирези са внимателни родители, но развъждането изисква специфични условия и подходяща храна.

възможни заболявания: те са податливи на заболявания като ихтиоза и бактериални инфекции. Поддържайте добра поддръжка на водата, за да предотвратите здравословни проблеми.

Сексуален диморфизъм: Мъжките обикновено са малко по-големи и имат по-заострени гръбни перки и анални перки. Женските могат да имат по-заоблени перки.

Цветове и разновидности: С живи цветове, които включват нюанси на жълто, синьо и червено, цихлидите джуджета Рамерези са известни с атрактивното си оцветяване.

История и произход: Въведени в акваристичното хоби през 40-те години на миналия век, тези цихлиди идват от реките на Южна Америка.

Адаптивност и популярност: Въпреки че изискват специфични грижи, тяхната красота и уникално поведение ги правят популярен избор за опитни акваристи.

любопитства:

  1. Териториалност: Цихлидите джуджета Рамерези могат да станат териториални, особено по време на размножаването.
  2. Естествен камуфлаж: Интензивното им оцветяване често се засилва по време на размножаването и защитата на територията.

Тегло и размер: Цихлидите джуджета Рамерези са малки риби, достигащи приблизително 5-7 см дължина. Въпреки че теглото им е леко, цветното им присъствие ги кара да се открояват в аквариумите на общността.

Deja un comentario

Su dirección de correo electrónico no será publicada..

Otros Articulos

¿A qué esperas para aprender más sobre tu mascota o el mundo animal? Si el mundo de los animales te fascina, en AnimalXop descubrirás infinidad de informacion!

Blog Perros
Ver
AnimalXop Blog Perros
Blog Gatos
Ver
AnimalXop Blog Gatos
Blog Pájaros
Ver
AnimalXop Blog Pajaros
Blog Peces
Ver
AnimalXop Blog Peces
Blog Roedores
Ver
AnimalXop Blog Roedores
Blog Reptiles
Ver
AnimalXop Blog Lagartos

¡Lo mejor para tu mascota!

Tu tienda de animales Online

Carrito 0

Su carrito está vacío.

Empieza a comprar