Ir directamente al contenido
AnimalXopAnimalXop

Blog AnimalXop

Слънце-aratinga solstitialis: светене в пера

Слънце-aratinga solstitialis: светене в пера

sun-aratinga solstitialis: светене в пера

Паорът на слънцето, представен от вида aratinga solstitialis, е ослепително сияние в пера, което идва от южна америка. Първоначално от андския регион, тази цветна пара е завладяла любителите на птиците със своята игрива енергия и зрелищно оперение.

тегло: с тегло между 120 и 200 грама, развеселението на слънцето е средно голяма птица.

произход: първоначално от южна америка, по-специално от андския регион, простиращ се от венецуела до боливия, пара на слънцето обитава гори и планински райони.

история: през цялата история на андите тези папагали са оценени за красотата си и са били част от митологията на някои местни култури, считайки себе си за посланици на боговете.

грижа: тя осигурява просторна клетка с кацалки и играчки и предлага балансирана диета, която включва семена, плодове и зеленчуци. Ежедневното взаимодействие и полетното време са от съществено значение за вашето благополучие.

възможни заболявания: слънчевите папагали могат да бъдат изправени пред проблеми като респираторни инфекции, храносмилателни разстройства и проблеми с оперението. Редовните ветеринарни прегледи са от решаващо значение.

размер: с дължина приблизително 35 см, развеселението на слънцето се откроява със своите умерени размери.

цветове: оперението му свети с комбинация от ярки цветове, включително жълто, оранжево, зелено и синьо, създавайки завладяваща цветова палитра.

любопитства: тези папагали са известни с изходящото си поведение и способността си да имитират звуци. Освен това, те са социални птици, които се радват на компанията на други папагали.

Създава среда обогатена с играчки, дъвчещи елементи и балансирана диета. За конкретни подробности относно здравето и грижите за вашия слънчев папагал, консултирайте се с ветеринарен лекар, специализиран в птиците.

Deja un comentario

Su dirección de correo electrónico no será publicada..

Otros Articulos

¿A qué esperas para aprender más sobre tu mascota o el mundo animal? Si el mundo de los animales te fascina, en AnimalXop descubrirás infinidad de informacion!

Blog Perros
Ver
AnimalXop Blog Perros
Blog Gatos
Ver
AnimalXop Blog Gatos
Blog Pájaros
Ver
AnimalXop Blog Pajaros
Blog Peces
Ver
AnimalXop Blog Peces
Blog Roedores
Ver
AnimalXop Blog Roedores
Blog Reptiles
Ver
AnimalXop Blog Lagartos

¡Lo mejor para tu mascota!

Tu tienda de animales Online

Carrito 0

Su carrito está vacío.

Empieza a comprar