Ir directamente al contenido
AnimalXopAnimalXop

Blog AnimalXop

Platy (Xiphophorus maculatus): ослепителни цветове и игрива личност

Platy (Xiphophorus maculatus): ослепителни цветове и игрива личност

Platy (Xiphophorus maculatus): Ослепителни цветове и игрива личност

Тип вода: Родом от Централна и Южна Америка, платите предпочитат леко алкална вода с рН между 7.0 и 8.0. Оптималната температура е 24-28°C.

Размер на аквариума: За да се поддържа група плати, се препоръчва аквариум от най-малко 38 литра. Той осигурява скривалища и растения, за да пресъздаде естествената си среда.

Грижа и поведение: Platys са социални и игриви риби. Хранят се с люспи, пелети и живи или замразени храни. Дръжте водата чиста и добре кислородна.

Размножаване: Platys са живородни, което означава, че раждат живи млади, вместо да снасят яйца. Развъждането е често срещано и младите са в състояние да се грижат за себе си от раждането.

Възможни заболявания: Те са податливи на често срещани заболявания като ихтиоза и бактериални инфекции. Добрата поддръжка на водата и балансираната диета помагат за предотвратяване на здравословни проблеми.

Полов диморфизъм: Мъжките обикновено са по-тънки и имат модифициран гоноподиум (репродуктивни органи) на аналната перка, докато женските са по-закръглени.

Цветове и разновидности: Platys се предлагат в широка гама от цветове и модели, от червени и оранжеви до сини и жълти. Има разновидности на дълги и къси кола.

История и произход: Въведени в акваристкото хоби през 30-те години на миналия век, платите идват от Мексико и Централна Америка.

Адаптивност и популярност: Тяхната адаптивност, колоритност и спокойна природа ги правят популярни риби както за начинаещи, така и за ентусиасти.

любопитства:

  1. Cola Variations: Сортовете Cola включват lyretail, veiltail и fantail.
  2. Хибриди: Те могат да се хибридизират с други членове на рода Xiphophorus, като мечове и моли.

Тегло и размер: Platys са малки риби, достигащи приблизително 5-7 см дължина. Въпреки че теглото им е леко, тяхната енергия и цвят ги карат да се открояват в аквариума.

Platys са прекрасен избор за обществени аквариуми, носещи радост и жизненост на своите съквартиранти. Тяхното живородно възпроизвеждане и разнообразие от цветове ги правят вълнуващо допълнение към всяка водна среда. Плат (Xiphophorus maculatus)

Deja un comentario

Su dirección de correo electrónico no será publicada..

Otros Articulos

¿A qué esperas para aprender más sobre tu mascota o el mundo animal? Si el mundo de los animales te fascina, en AnimalXop descubrirás infinidad de informacion!

Blog Perros
Ver
AnimalXop Blog Perros
Blog Gatos
Ver
AnimalXop Blog Gatos
Blog Pájaros
Ver
AnimalXop Blog Pajaros
Blog Peces
Ver
AnimalXop Blog Peces
Blog Roedores
Ver
AnimalXop Blog Roedores
Blog Reptiles
Ver
AnimalXop Blog Lagartos

¡Lo mejor para tu mascota!

Tu tienda de animales Online

Carrito 0

Su carrito está vacío.

Empieza a comprar